Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Безопасно ли е машинното пране на килими

Като доста често предлагана и търсена услуга, машинното пране започва да оправдава очакванията не само на потребители, но и на собственици. ...

Като доста често предлагана и търсена услуга, машинното пране започва да оправдава очакванията не само на потребители, но и на собственици.

Това се случва благодарение на ефикасността, сигурността и експедитивността, с която подобна инсталация може да изпере един килим – това надялва цената на почистващата услуга и ускорява времето от мръсен до готов за ползване продукт.

Как се постигат добри резултати с машинно пране

Машинното пране на килими представлява цялостно автоматизиран процес, който изтупва, изпира, сресва изсушава и ароматизира вашият килим без значение колко голям е той.

Машината, която извършва тази дейност е с размерите на една цяла стая и може да пере повече от 3 килима наведнъж без това да нарушава процеса.

Процедури за сигурност

За да се гарантира сигурността на вашите килими по време на пране, всяка машина има поне 1 оператор, който следи за правилното изпълняване на всеки цикъл. Това е от значение, тъй като машината преминава през няколко различни процеса, които се следят както автоматично, така и от оператора.

Множество сензори за движение, следене на различни подвижни части и за тежестта на килима, подсигуряват целият процес, за да се премахне възможността за грешка. Всеки килим минава визуална инспекция, която да потвърди, че всички видове замърсяване са били премахнати още при първото минаване.

При по-трудно за отстраняване петна може да се наложи третиране на ръка, която да отпусне нишките на килима и да позволят на цикличния процес да протече цялостно.

Повече контрол

Работата с подобна машина дава възможност за значително повече контрол на процесите, тъй като може да се нагласи всичко от оборотите на четките, до температурата на струята и концентрацията на почистващите препарати. Това как ще се подходи към пране зависи от състоянието и вида на килима, което се установява още при пристигане на килима в цеха.

След първоначален оглед, машината се настройва, така че да се достигнат възможно най-оптимални резултати, което включва и предварително изтупване и сресване.

Ако килима не е вижда светлина дълго време и съдържа много прах в себе си, то е важно този прах да бъде отстранен предварително, за да не затрудни безупречното почистване.

Снемане на човешката грешка

Тъй като самата машина извършва прането, се снема вероятността за човешка грешка до минимум, което означава, че този процес на чистене е един от най-ефикасните и безопасни начини.

В случай, че търсите най-ефикасното и доброто, с което можете да се сдобиете, ви препоръчваме да потърсите TeamClean.bg, водещата фирма за машинно пране на килими в страната.

 


No comments